CPanel'de Veritabanı Oluşturma ve İçe Aktarma

Merhabalar, bu görsel dersimizde cPanel'de veritabanı oluşturmayı, phpMyAdmin'da "SQL" dosyalarımızı içe aktarmayı göreceğiz. İlk önce cPanel'e giriş nasıl yapılır ondan bahsedelim:
cPanel'e giriş yapabilmek için "http://trscript.net:2082" yani uzantımızın sonuna (Slash olmadan) ":2082" portunu eklememiz gerekir. Giriş yaptıktan sonra sizi bir login ekranı karşılayacaktır. FTP Kullanıcı bilgilerinizle giriş yapın ve aşağıda göstereceğim adımları izleyin.


İlk olarak veritabanımızı oluşturalım:
Adımları tamamladıktan sonra size "Added the Database kodlabso_trscriptnet." mesajını verecektir. Bu veritabanın oluşturulduğunu göstermektedir. Ardından "GO Back" butonuna tıklayın sizi eski sayfaya yönlendirecektir. Şimdi burada bir tanede kullanıcı oluşturmamız gerekiyor. 


Gerekli alanları dolduralım, güçlü bir şifre için "Password Generator" butonunu kullanın. İşlemleri tamamladıktan sonra "Create User" botonuna tıklayın. Kullanıcıyı da oluşturduğumuza göre sıra son adımımız olan kullanıcı ve db birleştirmede. 


İlk önce oluşturduğunuz kullanıcıyı ve sonradan oluşturduğunuz database'i seçiyorsunuz ve "Add" butonuna tıklıyorsunuz. 



Kullanıcıya Veri tabanını yönetebilmesi için gerekli yetkileri veriyoruz. Ve işlemleri tamamladıktan sonra "Make Changes" butonuna tıklıyoruz. Kullanıcıya tüm yetkileri atamış oluyoruz. Size işlem sonunda "User “kodlabso_trscrip” was added to the database “kodlabso_trscriptnet”" mesajını verdiğinde başarıyla tamamlamış oluyorsunuz. 

phpMyAdmin Veri Tabanına İçe Aktarma: 

Oluşturduğumuz veri tabanının adına bir kere tıklıyoruz ve "siteadi_dbadi" sayfası açılıyor. Ardından yukarıda bulunan "İçe Aktar" sekmesine tıklıyoruz, en üstte bulunan "İçe Aktarmak için Dosya:" bölümünden yükleme yapacağımız "SQL" dosyasını seçiyoruz, en altta bulunan "GİT" butonuna tıklayarak SQL dosyasının yüklemesini bekliyoruz.

Makale: TRScript

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçeyi düzgün kullanın ve açıklayıcı olun.